Három ország négy önkormányzata támogatja a Via Carpatia nemzetközi folyosó létrehozását, 2015.04.17.

2015. április 17-én, pénteken, a lengyelországi Rzeszówban írták alá a Via Carpatia – Európa északi és déli határát összekötő legrövidebb útvonal - megépítéséről szóló egyezményt Lengyelország, Szlovákia és Magyarország regionális önkormányzatainak képviselői. Az egyezmény aláírásával tetőpontját érte el az EU keleti régióinak stratégiai közlekedéséről tárgyaló Via Carpatia nemzetközi konferencia.

Wladyslav Ortyl, a lengyelországi Kárpátaljai Vajdaság elnöke, Zdenko Trebuľa, a Kassai Kerületi Önkormányzat elnöke, Štefan Bieľak, az Eperjesi Kerületi Önkormányzat alelnöke és Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke közösen nyilatkoztak arról, hogy megegyezés született a Lancuti Egyezmény céljainak megvalósítására irányuló kölcsönös együttműködés szabályairól és alapelveiről a Via Carpatia közlekedési folyosó kiépítése kapcsán.

A Via Carpatia közlekedési folyosó a schengeni határ mentén húzódik az európai TEN-T hálózat részeként és megépülése nemzetgazdasági szinten is nagy jelentőségű. Szlovákia keleti része és Magyarország északkeleti része, csakúgy mint Lengyelország délkeleti része rendkívül fontos au európai területrendezési politika szempontjából. Az érintett terület a kárpáti régió egészének fellendítésében is nagy szerepet játszik és megkerülhetetlen az európai térségben zajló nemzetközi együttműködésben, illetve az északról délre vezető nemzetközi közlekedési útvonalakkal kapcsolatban is.

A Via Carpatia közlekedési folyosó számos lehetőséget jelent. Hozzájárulhat a résztvevő országok gazdasági fellendüléséhez nemcsak az új munkahelyek létesítésével a kis-és középvállalkozásokban, hanem a tudomány és a kutatás, a technológiák és az ipari parkok területén is, hiszen ezek nem működhetnek közlekedési infrastruktúra és logisztika nélkül.

„Bár az ötlet nem új keletű, még jelenleg sem kezdődött el a megvalósítása. Éppen ez szolgáltatta számunkra az egyik okot arra, hogy összefogjunk. A Kassai Kerületi Önkormányzat és Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2013 májusának végén létrehozták a Via Carpatia Európai Területi Együtműködési Csoportosulás, amelynek legfőbb célja a Via Carpatia észak-déli közlekedési folyosó kiépítése. Brüsszel csupán 2050 után tervezi a folyosó fejlesztését és a nemzeti kormányok ezért nem is fordítanak rá kellő figyelmet. Az általunk életre hívott Via Carpatia társulás alulról jövő kezdeményezésként működik. Igyekezetünk célja, hogy a közlekedési folyosó fejlesztését még 2050 előtt előmozdítsuk, mivel az stratégiai jelentőségű a schengeni határ mentén fekvő régiók számára. Az érintett vidékek gazdasági helyzete nem éppen a legjobb, többségében elmaradt országrészekről van szó, ahol viszonylag magas a munkanélküliség. A Via Carpatia fejlesztése és gyorsabb megépülése nagy jelentőségű lesz azon régiók gazdasági fellendülésére, amelyeken áthalad,” mondta el Zdenko Trebuľa, a KKÖ elnöke, aki abban bízik, hogy a regionális önkormányzatok közös akaratának ilyen szintű kinyilvánítása nem kerüli el az Európai Bizottság figyelmét.

A négy regionális önkormányzat együttműködésének fő céljai közé tartoznak a Via Carpatia közlekedési folyosónak a TEN-T hálózatba való besorolására irányuló tevékenységek az Európai Unió fő közlekedési hálózatának (core network) teljes hosszán, illetve a Via Carpatia közlekedési folyosót alkotó közlekedési infrastruktúrák kiépítésének befejezése az egyes régiókban. A régiók feladata lesz, hogy olyan fejlesztési megoldásokat keressenek, amelyekkel a Via Carpatia közlekedési folyosó lehetőségeit aknázhatják ki. Mivel az egyezmény nyitott, további, a Via Carpatia útvonalán fekvő régióktól is várják, hogy csatlakozzanak az együttműködéshez és így adjanak hangsúlyt az elvégzendő intézkedések hatékonnyá tételének.

A regionális önkormányzatok kölcsönösen tájékoztatják egymást a közös célok finanszírozásának lehetőségéről az uniós alapok igénybe vételével, a Via Carpatiához kötődő közös projekteket, stratégiai háttéranyagokat és akcióterveket dolgoznak ki, valósítanak meg és értékelnek ki.

A Via Carpatia a legrövidebb útvonalon köti össze Európa északi és déli részét, valamint Litvániát, Lengyelországot, Szlovákiát, Magyarországot, Romániát, Bulgáriát és Görögországot. A Via Carpatia a litván kikötővárosból, Klaipedából indul Kaunason át, áthalad a lengyelországi Lublinon és Rzeszówon, a szlovákiai Kassán és Eperjesen, a magyarországi Miskolcon és Debrecenen, a romániai Nagyváradon (Oradea), Lugojon, Calafaton és Konstancán, áthalad a bolgár Szófián és Svilengradon, majd a görögországi Szolunban ér véget.