Jövő Útja

 

YES - Európai fiatalok szolidaritásban

A „YES- Európai fiatalok szolidaritásban” elnevezésű projekt április 23-27 között valósult meg Kassán a magyarországi Jövő Útja Nonprofit Kft. szervezésében. A projektet az Európai Bizottság Európa a polgárokért program 2014-2020 „Testvérvárosi kapcsolatok” programja finanszírozta.

A projekt részvevői a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat, Arnót Község Önkormányzata, a máltai Gharghur Önkormányzata, a lett Balkanu Zieds szervezete, a portugál SóJovem Egyesület és az olaszországi Gradoli település önkormányzata voltak.

A YES projekt témája a fiatalok társadalomban betöltött kiemelt szerepét és társadalmi szerepvállalását ölelte fel, hiszen ők jelentik Európa jövőjét. A projekt célul tűzte ki, hogy ösztönözze és bátorítsa a fiatalok európai uniós döntéshozatalban való részvételét, a hátrányos helyzetű fiatalok munkavállalásáról szóló párbeszédet, a jó gyakorlatok és ötletek megosztását a munkavállalás és önkéntesség területein.

Az esemény „A fiatalok jövője az Európai Unióban” szakmai konferenciáin a résztvevők előadások formájában ismertették meg egymással a hazai és helyi gyakorlatokat, a fiatalok jövőjét felkaroló és támogató kezdeményezéseket. A szakmai programok mellett a delegációknak lehetőségük nyílt a helyi kultúra és hagyományok megismerésére is.

 

Konferencia a YES - Európai fiatalok szolidaritásban projekt keretén belül

Örülünk, hogy a Jövő Útja Nonprofit Kft. 2022. április 23. és 27. között a Europe for Citizens program keretében a YES – Young Europeans are in Solidarity konferenciának adott otthont. A konferencián Málta , Olaszország , Portugália , Magyarország és Lettország delegációi vettek részt. A konferencia célja a társadalmi és ifjúsági részvétel ösztönzése volt a munkanélküliség elleni küzdelemben és a hátrányos helyzetű fiatalok társadalmi befogadásának támogatása, az európai politikákkal kapcsolatos know-how cseréjének támogatása, ismeretek terjesztése az EU-ról.

Az esemény során a résztvevők workshopokon és konferenciákon vettek részt, amelyeken a résztvevő országok „a fiatalok jövőjével az Európai Unióban” és a „helyi szinten megvalósított ifjúsági kezdeményezésekkel” foglalkoztak. Emellett a résztvevőknek lehetőségük nyílt a helyi kultúra és hagyományok felfedezésére, valamint a fogadó szervezet kezdeményezéseinek megismerésére.

 

Info Tamplate